Εκπαιδευτικά παιχνίδια: Παίζω και μαθαίνω!

Το παιχνίδι και η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ! 

Τα παιχνίδια, είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα του παιδιού από μικρή ηλικία, καθώς παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά και τη γνωστική, συναισθηματική, βιολογική και κοινωνική ανάπτυξή του.

Παίζοντας, τα παιδιά, ανακαλύπτουν τον κόσμο και τον εαυτό τους, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ανθεκτικότητα τους και παράλληλα, αναπτύσσουν νέες δεξιότητες. 

Παρακάτω, σας έχουμε μερικές ιδέες εκπαιδευτικών παιχνιδιών, κατάλληλα για παιδιά και ενήλικες!  Μικροί και μεγάλοι παρέα, περνούν ποιοτικό και ευχάριστο χρόνο μαζί, γελούν, ανακαλύπτουν, δένονται συναισθηματικά και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και απαραίτητο, σε όλες τις ηλικίες! 

 Γιατί, ποιος λέει ότι τα παιχνίδια είναι μόνο για παιδιά;

Παιχνίδι Ψαρέματος "Brave Submarines"   

Πάρτε τα καλάμια σας και πάμε να πιάσουμε όχι ψάρια, αλλά υποβρύχια! Ξύλινο παιχνίδι, με 2 καλάμια που έχουν μαγνήτη και 12 υποβρύχια αριθμημένα και με μεταλλικό μέρος για να πιάνονται εύκολα! Τα παιδιά μαθαίνουν τους πρώτους αριθμούς, ενισχύουν την υπομονή, την επιμονή αλλά και την προσήλωση τους. Είναι ασφαλή και κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 ετών.

Παιχνίδι "Tic Tac Toe"

Το κλασικό και αγαπημένο παιχνίδι τρίλιζας, τώρα σε ξύλινη μορφή! Για μικρούς και μεγάλους, χωράει παντού και παίζεται ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπου και αν βρίσκεστε! Τα παιδιά, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη λογική τους αλλά και την τακτική! Το καλύτερο πρώτο παιχνίδι στρατηγικής! Κατάλληλο για ηλικίες 3 ετών και πάνω.

Παιχνίδι Ισορροπίας "Creative Balancer"

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε τα πιο περίεργα σχήματα και όχι μόνο! Το καλύτερο παιχνίδι ισορροπίας και κατασκευών για παιδιά και ενήλικες! Τα παιδιά, χρησιμοποιούν τη φαντασία τους αλλά και τη λογική, μαθαίνουν την ισορροπία, αποκτούν επιμονή και παράλληλα αρχίζουν να καταλαβαίνουν την αίσθηση του χώρου και των σχημάτων. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του όμως, είναι, ότι βοηθάει στη διατήρηση της συγκέντρωσης αλλά και της ηρεμίας. Ενδείκνυται για περιπτώσεις διάσπασης προσοχής σε όλες τις ηλικίες. Κατάλληλο για παιδιά από 1,5 έτους (με επίβλεψη ενήλικα) και 3 ετών και πάνω (μόνα τους). 

Κουκλόσπιτο

Άλλο ένα άκρως δημιουργικό παιχνίδι! Ξύλινο κουκλόσπιτο με μαγνήτες που το φτιάχνετε, το χαλάτε και το παίρνετε παντού μαζί σας! Εκτός από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, βοηθάει το παιδί να αναπτύξει κινητικές δεξιότητες. Συνδυάζετε υπέροχα με τις κούκλες Clicques , όπου το παιδί μπορεί να φτιάξει το δικό του σενάριο και να παίζει για ώρες! Κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 ετών.

Παιχνίδι Ισορροπίας "Circus Athletes"

Οι σούπερ ήρωες της καθημερινότητας, που σηκώνουν βάρη πολλών κιλών! Ένα παιχνίδι που τα έχει όλα! Τα παιδιά δημιουργούν και παίρνουν τον ρόλο του ήρωα, μαθαίνουν την ισορροπία, τους πρώτους αριθμούς και αναπτύσσουν την λογική, την συναισθηματικότητα αλλά και τις θεατρικές τους ικανότητες. Κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 ετών.

Ανακαλύψτε όλα τα ξύλινα εκπαιδευτικά παιχνίδια και διαλέξτε το αγαπημένο σας εδώ.


Older Post

Leave a comment