Φτιάχνοντας το βρεφικό δωμάτιο!

Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης σας και της "προσαρμογής" στη νέα σας ζωή, αρχίζουν οι σκέψεις για το δωμάτιο του! Ξεκινάει η αναζήτηση στο internet για έπιπλα, χρώματα, διακοσμητικά και πολύ σύντομα βρίσκεστε να έχετε αποθηκεύσει δεκάδες ωραίες ιδέες αλλά δεν ξέρετε από που να αρχίσετε! Από που ξεκινάτε όμως και ποια είναι τα "απαραίτητα" είδη για να δημιουργήσετε το πιο τέλειο αλλά και πρακτικό δωμάτιο για να υποδεχθεί το μωράκι σας!
 
 🎨Τοίχοι Παιδικού δωματίου: Το πρώτο που θα πρέπει να αποφασίσετε είναι το χρώμα του δωματίου. Η βασική κατεύθυνση έρχεται από το φύλο του μωρού αλλά και τις δικές σας γενικές προτιμήσεις σε αποχρώσεις. Διαλέξτε έναν από τους 4 τοίχους του δωματίου και για να γίνει το "κάδρο" σας - συνήθως είναι ο πιο μεγάλος, ή αυτός που θα τοποθετηθεί μπροστά του η κούνια. Επιλέξτε μια όμορφη ταπετσαρία ή βάψτε τον και διαλέξτε χαρούμενα αυτοκόλλητα για να τον στολίσετε.

 

🏡Αφού αποφασίσατε για το "αισθητικό" κομμάτι του τοίχου, ήρθε η ώρα να τον κάνετε χρηστικό. Επιλέξτε ένα κεντρικό σημείο - κοντά στην κούνια ή την αλλαξιέρα του μωρού (κατά προτίμηση, για λόγους ασφαλείας, όχι ακριβώς από πάνω), στο οποίο θα τοποθετήσετε ένα πρακτικό ράφι. Στις αρχές, το ράφι αυτό μπορεί να φιλοξενήσει κάποια κορνίζα με την φωτογραφία σας ως έγκυος, στη συνέχεια τις πρώτες φωτογραφίες του μωρού και με τον καιρό, θα πάρουν την θέση τους εκεί αξεσουάρ του μωρού, παιχνίδια και βιβλία.

🎠Πάνω από την κούνια του, τοποθετήστε κάτι ελαφρύ, χαριτωμένο και πρωτότυπο, όπως ένα λούτρινο 3D ζωάκι ανάλογα με το φύλο του μωρού και την αισθητική του δωματίου. Μπορείτε επίσης, να το τοποθετήσετε πάνω από την αλλαξιέρα του, για να το απασχολεί όσο εσείς αλλάζετε το μωρό ανενόχλητες! Το ζωάκι αυτό, εκτός από τέλειο διακοσμητικό θα αποτελέσει και την αφορμή για πολλά παραμύθια όταν θα μεγαλώνει και θα γίνει το ζωάκι που θα το προσέχει την ώρα που κοιμάται!

  

🌄Φωτισμός: Σίγουρα θα επιλέξετε ένα κεντρικό, όμορφο φωτιστικό για το δωμάτιό του. Μια παλιά μαμά όμως, θα σας διαβεβαιώσει για την ανάγκη ενός ακόμα φωτιστικού με χαμηλότερο ή ρυθμιζόμενο φωτισμό. Όσο προσπαθείτε να κοιμίσετε το μωράκι, όταν χρειαστεί να μπείτε στο δωμάτιό του το βράδυ για να το ταΐσετε ή να το ηρεμήσετε, ο φωτισμός πρέπει να είναι απαλός! Επιλέξτε λοιπόν ένα ακόμα επιτραπέζιο ή επιτοίχιο φωτιστικό με χαμηλό φως ή/και με ρυθμιζόμενη ένταση για να σας βοηθήσει στις νυχτερινές επισκέψεις στο δωμάτιο!

 

 Ολοκληρώστε τη διακόσμηση σας με λευκά είδη, μαξιλάρια, κάποιο χαλάκι και τα πρώτα του παιχνίδια και αξεσουάρ. Το δωμάτιό του είναι σχεδόν έτοιμο! 👶

💡 Λάβετε υπόψη σας ότι το δωμάτιο του μωρού για τα πρώτα 5 χρόνια, συνεχώς θα πρέπει να αλλάζει και να "μεγαλώνει" μαζί με το μωρό σας. Αυτό σημαίνει πως το μωρό, κάθε χρόνο και σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του, θα μεταβάλει τις ανάγκες του και το δωμάτιό του θα πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόζεται για να τις καλύπτει.


Newer Post

Leave a comment